top of page

אמירים – "מוזיקה זה כל הסיפור"

"מסע בעקבות החקר"

מבנה העבודה

  1. 1 - שער העבודה  יכלול את הפרטים הבאים 

    • נושא העבודה

    • שאלת החקר

    • שם התלמיד (שם פרטי ומשפחה) כיתה.

    • שם בית הספר

    • תאריך תחילת העבודה:

    • תאריך הגשה עד – 26/4/2020

    • שם המנחה

2 -  ההקדמה :

ההקדמה פותחת את העבודה בנימה אישית. מדוע גיליתם עניין בנושא העבודה? היכן חיפשתם מקורות? באילו שיטות מחקר עבדתם? באילו קשיים נתקלתם? למי אתם רוצים להודות?

ההקדמה אמורה להיות קצרה חצי עמוד עד עמוד..

3 - מבוא: המבוא נועד להציג לקורא את הצפוי לו בעבודה. 

במבוא יש להציג את נושא המחקר. להגדיר את שאלת החקר  - את שאלות המשנה במידה שיש ואת ההשערה אותה ינסה המחקר לאשר או לבטל. כמו כן יש לפרט מהי חשיבותו של המחקר עבורי. להסביר בקצרה על מבנה העבודה כולל פרטים על תהליך המחקר ולסקרן את הקורא להתחיל במלאכת הקריאה.

4 - ממצאים ומסקנות: חלק זה מחולק ל3 פרקים פרק ראשון: בפרק זה תתארו את המשתנה הראשון בשאלת החקר שלכם-  פרק שני: בפרק זה תתארו את המשתנה השני בשאלת החקר.                                                                                           פרק שלישי: בפרק זה תתארו את הקשר בין שני המשתנים אותם בדקתם ואת מסקנותיכם. ניתן להוסיף תמונות מתאימות לכל פרק, טבלאות, סרטונים איורים.                                                                                                                                                                5 – משוב - מה למדנו מעבודה זו שלא ידענו קודם? תאר את החוויות, ההפתעות הצלחות, והקשיים בעבודה.                                           

6 - ביבליוגרפיה: רשימת מקורות המידע בהם השתמשתם במהלך עבודתכם אתרים, מאמרים, ספרים ועוד.....

                              בהצלחה סמדר

Violins

כיצד נוצר הקול בכל אחד ממקורות אלה? כפי שצוין, קול מבטא אנרגיית תנועה, בדרך כלל באוויר, בטווח תדירויות שאוזנינו רגישות להן. מה יוצר תנועה כזו? בדרך כלל מקור הקול הוא בתנודות של גוף או של משטח כלשהו. תנודות אלו יכולות לנבוע, בין השאר, מחיכוך או מהתנגשות בין שני גופים או משטחים (הקשת המחליקה על מיתר הכינור, כדור הפוגע בקיר ועוד), או ממערבולת (בזרימה של אוויר או של נוזל). אופי הקול, עצמתו ומשכו תלויים בעצמת ההתנגשות וכן באופי הגופים (צורה וחומר) המתנגשים זה בזה. לנקודות אלה יש חשיבות הן במוזיקה, כשאופי הקול, הגוון והצבע שלו נקבעים על ידי הכלים, המבנה שלהם ואופן הנגינה בהם,

 

מהירות ההתפשטות של הקול בחומרים שונים

 כל חומר מורכב מחלקיקים הנעים בלי הרף ומתנגשים זה בזה. ולכן, ככל שצפיפות החלקיקים גדולה יותר, ההתנגשויות תכופות יותר, ומהירות הקול גדלה. קול המתפשט בחומרים שונים ללא כל מכשול, מתפשט לכל הכיוונים בקווים ישרים. באוויר עצמת הקול יורדת ככל שהמרחק ממקור הקול גדל. עצמת הקול קטנה ביחס ישר לריבוע המרחק (למשל: אם המרחק גדל פי שלושה העצמה קטנה פי תשעה ויותר). חישוב זה אינו מדויק, כי חלק מהאנרגיה נבלעת באוויר, והדבר מפחית גם הוא במעט את עצמת הקול.

חומר וצליל 

bottom of page